Satelitný internet MTS v súkromnom dome: cena

Anonim

Pre obyvateľov súkromných domov sa satelitný internet niekedy stáva jediným spôsobom, ako využívať globálnu sieť a sledovať televíziu. Satelity prenášajú akékoľvek informácie – televízia, telefón, internet. Ak chcete priniesť satelitný internet MTS do súkromného domu, budete potrebovať vybavenie, ale MTS poskytuje súpravu za prijateľnú cenu. Zvážte všetky výhody a nevýhody tejto služby.

Typy satelitného internetu

Internet cez satelitnú anténu môže byť dvoch typov – symetrický a asymetrický. Závisí to od spôsobu prenosu informácií.

  1. Symetrické. Je vhodné zvážiť tento typ prenosu informácií na príklade. Používateľ zadá adresu zdroja do panela s adresou a odošle požiadavku, potom sa odpoveď odošle poskytovateľovi a potom priamo používateľovi. Tento spôsob výmeny informácií je pomerne nákladný, používa sa iba v prípade, že neexistujú iné možnosti pripojenia na internet a TV.
  2. Asymetrické. Tento spôsob prenosu informácií je kombinovaný. Cez satelit je signál iba dodávaný a je odosielaný z pozemných sietí. Tento spôsob komunikácie je obľúbenejší, pretože stojí menej.

Predtým poskytovali asymetrické internetové služby iba zahraniční operátori, takže cena bola pomerne vysoká. Teraz sa situácia zmenila, takéto komunikačné služby poskytujú aj domáci poskytovatelia.

Asymetrický satelitný internet je pomerne zložitý komunikačný systém, ktorý si vyžaduje neustále monitorovanie kvalifikovanými odborníkmi.

Zariadenie pre MTS satelitný internet

Na príjem satelitného signálu v súkromnom dome si musíte zakúpiť súpravu špeciálneho vybavenia. Predplatiteľ bude potrebovať:

  • MTS-miska na príjem internetu a televízie. Ak chcete získať kvalitné služby, nemali by ste šetriť na tanieri. Je lepšie vziať zariadenie s väčším priemerom;
  • Konvertor. Toto zariadenie sa vyberá individuálne. Je neoddeliteľnou súčasťou satelitnej paraboly. Spoločne prijímajú signál, ktorý je následne prenášaný do HD set-top boxu. Zároveň je to konvertor, ktorý je hlavným nástrojom na príjem a vysielanie signálu a parabola tu funguje len ako zrkadlo koncentrujúce digitálny signál;
  • Prijímač. Často sa pripája cez USB, ale môže byť zabudované v samotnom zariadení.

Okrem toho na pripojenie potrebujete držiak na montáž satelitnej paraboly, kábel, CAM modul a SMART kartu. Operátor MTS ponúka niekoľko sád zariadení za rôzne ceny.

Náklady na zariadenie bez digitálneho set-top boxu budú nižšie, ale takáto súprava je vhodná len pre tých predplatiteľov, ktorí majú moderné digitálne televízory so zabudovaným DVB-S2 prijímačom a špeciálnym CI + konektor.

Mnohé televízory uvedené na trh po roku 2012 nevyžadujú pripojenie špeciálneho digitálneho set-top boxu. Ale je lepšie sa najskôr poradiť s technickým pracovníkom spoločnosti MTS.

Sazby

Od polovice decembra 2018 do konca júna je na pripojenie k dispozícii satelitná televízia a neobmedzený mobilný internet. Platba prebieha na jeden účet, na číslo mobilného telefónu. Dostupný predplatiteľ:

  • Kompletná súprava vybavenia. To zahŕňa router, špeciálny prijímač satelitného signálu a parabolu s priemerom 0,6 m. Cena tohto balíka služieb je 4990 rubľov;
  • Neobmedzený internet až do 4 Mb/s. Poplatok je 670 rubľov mesačne;
  • Možnosť bezplatného zobrazenia balíka „Basic“. K dispozícii je viac ako 190 kanálov vrátane 35 HD a 1 UHD.

Od 1. apríla do 30. septembra 2019 ponúka MTS svojim predplatiteľom účasť na propagačnej ponuke. Môžete si kúpiť sadu zariadení s 0,6 metrovou anténou len za 3990 rubľov (pred 31. marcom 2019 bolo vybavenie za 2990 rubľov, ale suma nebola pripísaná na účet), ale rovnaká suma je pripísaná na bonus účet.

Predplatiteľom, ktorí sa pripojili počas propagačného obdobia, je k dispozícii 199 kanálov vrátane kanálov s hodinovými verziami. Môžete sledovať 35 kanálov v HD kvalite a 2 kanály sú dostupné vo formáte UHD. Satelitnú televíziu môžete pripojiť v byte, vidieckom dome alebo vidieckom dome.

Peniaze z bonusového účtu môžete minúť na platenie za ďalšie televízne kanály.

Ako pripojiť satelitný internet

Na začiatok by ste sa mali rozhodnúť pre miesto, kde bude anténa inštalovaná. Pomocou kompasu sa určuje sever, tam by mala byť platňa nasmerovaná

  • Na vybrané miesto je pripevnená konzola;
  • Doska je na ňu umiestnená kolmo nahor;
  • Ďalej je pripojený kábel.

Pri výbere satelitnej paraboly by ste mali brať do úvahy oblasť bydliska. Zamestnanci MTS môžu byť požiadaní, aby videli špeciálnu mapu pokrytia. Čím intenzívnejšia je na ňom červená farba, tým menšiu anténu možno umiestniť.

Ak účastník žije v zóne stabilného príjmu signálu, môže nainštalovať anténu s dĺžkou 0,6 metra. Pre zónu strednej stability sa oplatí vziať tanier 0,9-1,2 metra. Ak sa plánuje príjem signálov z viacerých satelitov jednou parabolou, potom jej priemer musí byť aspoň 0,9 metra.

Nastavenie satelitnej paraboly od MTS je jednoduché. Najprv ho treba otočiť správnym smerom, konvertor trochu nakloniť a rozložiť. Potom:

  1. Pripojte kábel k digitálnemu set-top boxu MTS.
  2. Na obrazovke sa zobrazí ponuka, v ktorej sa vyberajú nastavenia antény. Potom sa pozrú na úroveň signálu, ak je nestabilná, otočia tanier.

Inštaláciu zariadení môžu vykonávať pracovníci spoločnosti MTS. Náklady na služby sa môžu mierne líšiť v závislosti od územia, na ktorom účastník žije. Inštaláciu a pripojenie si môžete objednať na telefónnom čísle 8 800 250 0890. Cena satelitného internetu a TV za mesiac závisí od tarifného balíka.

Ak chcete začať používať, musíte postupovať podľa týchto pokynov:

  • Smerovač je pripojený k počítaču;
  • Vyberte Štart – Nastavenia – Sieť a internet;
  • Ďalej vyberte "Centrum sietí a zdieľania".

Ak používate kábel, vyberte „Pripojenie k miestnej sieti“, ak máte smerovač, vyberte „Pripojenie k bezdrôtovej sieti“.

Ďalej vyberte Internetový protokol verzie 4 - Vlastnosti - Automaticky získať IP adresu, uložiť prijaté nastavenia.

Ďalej zadajte 192.168.1.1 do panela s adresou ľubovoľného prehliadača. V zobrazenom okne zadajte používateľské meno a heslo „admin“. Otvorí sa ponuka smerovača, vyberte položku Nastavenie internetu - WAN - zadajte názov hostiteľa.

Oproti položke „Automaticky získať adresy DNS“ začiarknite políčko a stlačte tlačidlo Použiť. Počítač sa potom reštartuje.

Alternatívy k satelitnému internetu

Alternatívou satelitného internetu je mobilný internet. MTS ponúka mnoho výhodných taríf, z ktorých mnohé zahŕňajú neobmedzený internet. V tomto prípade bude rýchlosť v tomto prípade rádovo vyššia, najmä ak sa použije nový formát komunikácie. Takže za 499 rubľov mesačne môžete získať prenos 200 Mbps a za 999 rubľov už 500 Mbps.

V niektorých lokalitách je mobilné pokrytie nedostatočné, takže internet zle ťahá. V tomto prípade si obyvatelia môžu nainštalovať satelitné paraboly a zároveň prijímať vysokokvalitnú televíziu a internet. MTS ponúka predplatiteľom výhodné podmienky na využívanie takýchto služieb. V rámci akcie je cena taniera s montážou celkom prijateľná, plus klient získava body na bonusovom účte.