Ako nainštalovať Yandex.Metrika na webovú stránku: vytváranie

Anonim

Aby ste po založení reklamnej spoločnosti v Yandex Direct alebo niekoľkých mesiacoch propagácie SEO nikdy nemali otázku, ako nájsť Ak chcete dosiahnuť účinnosť, musíte si na stránku vopred nainštalovať Yandex.Metrika.

Okrem toho, po nainštalovaní Metriky bude Yandex zhromažďovať ďalšie informácie o vašej stránke a jej návštevníkoch, takže pozícia stránky vo vyhľadávačoch sa môže zlepšiť. Pokyn je relevantný pre rok 2019 a zohľadňuje všetky najnovšie aktualizácie Metricy. Vo všeobecnosti nejaké plusy, takže prejdeme od slov k činom.


Inštalácia počítadla Yandex.Metrica na stránke

Ak chcete spustiť inštaláciu, prejdite na stránku metrika.yandex.ru a prihláste sa pomocou svojho účtu Yandex. Ak nemáte účet, zaregistrujte si nový e-mail, nezaberie to viac ako minútu.

Vytvorenie počítadla

Krok 1. Po vstupe na webovú stránku Metrika kliknite na „Pridať počítadlo“. Ďalej sa musíte rozhodnúť pre názov počítadla. Ak v budúcnosti bude veľa projektov, aby ste sa v nich nezmiatli, je lepšie zavolať na prepážku adresu webovej stránky alebo názov spoločnosti.

Nastavenie

Krok 2. Zadajte adresu lokality, na ktorej je počítadlo nainštalované, časové pásmo, v ktorom sa nachádzate alebo v čím je príjem dát pohodlnejší.

Ak potrebujete zbierať údaje zo subdomén, kliknite na znamienko plus vedľa položky „Ďalšie adresy“ a pridajte adresu lokality na subdoméne. Je však lepšie vytvoriť samostatné počítadlo pre každú subdoménu.

Krok 3. Povoľte zhromažďovanie ďalších údajov o návštevách lokality. Webvisor, rolovacia mapa a analýza formulárov na stránke. Posuňte prepínač do polohy "Zapnuté".

Potom začiarknutím políčka akceptujte používateľskú zmluvu (prečítajte si ju otvorením odkazu). A kliknite na tlačidlo „Vytvoriť počítadlo“.

Krok 4. Ďalšie nastavenia. Otvorí sa okno inštalácie počítadla, kde klikneme na položku „Rozšírené nastavenia“.

Otvorí sa zoznam ďalších nastavení glukomera. Stručne zvážime každú z nich.

  • Sledovanie hash v paneli s adresou prehliadača – potrebné pre správny zber štatistík na stránkach AIAX.
  • Pre stránky XML – bez použitia noscriptu.
  • Jeden riadok – na získanie kódu glukomera v jednom riadku.
  • Informátor - začiarknite toto políčko, ak chcete na stránku umiestniť miniaplikáciu Metrics. Zobrazí štatistiku návštevnosti webových stránok. Môžete si vybrať typ informátora: jednoduchý (po kliknutí sa otvorí Metrica) a pokročilý (štatistika sa zobrazí vo vyskakovacom okne).

  • Alternatívne CDN – začiarknite, či chceme prijímať správne údaje o premávke z oblastí, kde je prístup k produktom Yandex obmedzený.
  • Zastaralý kód počítadla – vyžaduje sa, ak chcete používať WebVisor 1.0.
  • Odosielanie údajov elektronického obchodu spoločnosti Metrica je nevyhnutnou možnosťou pre internetové obchody. Umožňuje vám získať ďalšie údaje o návštevách stránok produktov.
  • Mena – peňažná jednotka, v ktorej nastavíte hodnotu cieľa. Vyberáme ten istý, ktorý sme si vybrali v reklamných systémoch Direct a Google.
  • Časový limit návštevy v minútach – predvolene opustiť.

Ako nainštalovať kód Yandex.Metrica na stránku

Krok 5. Potom skopírujte kód metriky. Ak to chcete urobiť, stlačte tlačidlo "Kopírovať kód" alebo vyberte kód ručne a skopírujte ho stlačením kombinácie kláves "ctrl + c". Ďalej sa pozrime na to, ako nainštalovať kód Yandex.Metrica na rôzne typy stránok.

HTML

Dostanete kód, ktorý umiestnite na všetky stránky lokality medzi značky. Ak to chcete urobiť, otvorte súborový systém lokality na svojom hostingu, nájdite všetky súbory stránok lokality. Ak máte jednostránkový web, potom je to s najväčšou pravdepodobnosťou súbor index.htm l alebo index.php .

Otvorte súbor na úpravu. Sekciu nájdeme - je vždy na úplnom začiatku stránky. Nastavíme kurz a stlačíme vložiť "ctrl + v".

Uložte zmeny.

Inštalácia Metrica na WordPress, Joomla a ďalšie CMS

Alebo akýkoľvek iný CMS. V prípade, že na správu stránok používate niektorý z populárnych CMS, ako napríklad WordPress alebo Joomla, proces inštalácie sa nebude radikálne líšiť. A dokonca naopak, bude to trochu zjednodušené, budete potrebovať len povrchné pochopenie toho, ako váš motor funguje.

Pomocou pripojenia FTP alebo prostredníctvom správcu súborov v správcovskom paneli musíte nájsť súbor zodpovedný za hlavičku stránky.Napríklad vo všetkých témach WordPress sa tento súbor nazýva header.php, ktorý v skutočnosti obsahuje časť stránky obsahujúcu . A potom je všetko jednoduché - vložte tam kód počítadla. Výhodou je, že kód nebudete musieť vkladať ručne na každú stránku webu, spraví to za vás systém správy.

Blahoželáme! Úspešne sme prišli na to, ako nainštalovať Yandex Metrica na web, teraz môžete vidieť všetko, čo sa deje na vašom webe! A o tom, ako nastaviť Yandex Metrika, analyzovať štandardné zostavy, nastaviť ciele a iné spôsoby práce s webovou analytikou, si povieme v nasledujúcich publikáciách.